Saturday, January 27, 2007

CARBONARA

Би Филиппинд байгаа гэдгээ хэлсэн билуу? За одоо хэлчихиэ. Энд одоо бараг 3 сар гаран амидарч байна. Хамгийн таалагдсан юм гэвэл даанч олон юмаа. Гэхдээ Карбонара гэж онцолсоны учир ни энэ маш сайхан амттай хоол болхоор тэр билээ. Нилээд хэд амталсаны дараагаар хийж сурмаар санагдана биз дээ. Тэгээд өнөөдөр анх удаа хийж узлээ. За тэгээд та бvхэндээ амтат хоол идvvлчих санаатай найрлага жорыг н' доор цувуул'я. Энэ паста гэдгийг хэлэх хэрэгтэй.

Найрлага:
1. Сармис -2 хумс
2. Сонгино- 4/1
3. Гахайн мах - 100 гр
4. Цөцгий- 100 гр
5. Өтгөруулсэн сүү- 1 лааз
6. Мөөгны крэм -1 лааз
7. 9-н тос бага зэрэг, масло бага зэрэг.
8. Гоймон (Итали гоймон)- дурын хэмжээгээр
9. Гурил бага зэрэг
10. Ус бас бага зэрэг.
11. Бяслаг
12 Пэрц

Бэлтгэл

1. Сармис сонгиноо жижиглэн хэрчинэ.
2. Гахайн махаа 4жин хэлбэртэй хэрчинэ.

Хийх дараалал

1. Усаа буцалгаж гоймонгоо чанана.
2. Гоймон болж байх хоорондуур тогоогоо халааж масло , 9-ийн тос зэргээ цугт нь хийж халаана.
3.Сонгино сармисаа хийж хэсэг хутгана. Дээрээс ни гахайн махаа хийж бага зэрэг шарна.
4. Өтгөрүүлсэн сүүгээ нэмнэ.Буцалтал нь хутгана.
5.Соусаа өтгөрүүлэхийн тулд гурилаа усанд бага зэрэг зуурж шингэн зуурмаг болгоод буцалж байгаа соус дээрээ нэмнэ.
6. Цөцгийгээ нэмнэ. Буцалтал нь хутгана. Энэ хоорондоо мөөгны крэмээ нэмж болно.
7. Амтлагч нь тахианы амтлаг ч шөл гэдэг байхаа хатаасан 4жин амтлагчнаас жаахныг хийнэ. Амтлагч чинь давстай учир давс хийх шаардлагагуй.
8. Гоймонгоо гаргаж нэг тавганд, карбонара соусаа нөгөө тавганд хийгээд иднэ. Хольж иднэ. Бяслагаа нэмж болно. Гаргасны дараа ч нэмж болно.
Амжилт хүсьэ.

Гадаадад байгаа нөхөддөө зориулж орцонд байгаа матэриалын Англи нэрийг бичьэ.
Дутуу орхигдуулсан зүйл байвал сануулна уу?

1. All purpose cream
2.Evaporated cream
3.Mushroom cream .... all by Nestle

Try once. Definately deliciuos.

No comments: